Categories: Giysi

Trendyol Milla

Türkiyenin popüşer online alışveriş pazar yerlerinden Trendyol’un kendi markası olan TrendyolMilla ürünleri artık Trendyol’da satılmayacak.Hatta bu  markanın reklamı dahi Trendyol sitesinde yayınlanmayacak, trendyolmilla sitesine yönlendirme bile yapması yasak. Peki neden böyle bir karar alındı?

Uygun fiyatlı ucuz ürünler satması nedeniyle popüler olan marka hakkında Sosyal medyada kullanıcıların sıkça merak konusu olmuş, Trendyol Milla markası kapandı mı, Trendyol Milla artık satılmayacak mı, ürünleri bundan sonra nereden satın alınır gibi sorular çığ gibi artmıştır.

Trendyol’dan yapılan açıklamaya göre,

6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamındaki yükümlülüklerimiz gereğince 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Trendyolmilla, Trendyol Man, Trendyol Curve, Trendyol Modest markalı ürünlerimizi www.trendyol.com’da kaldırmamız gerekmektedir. 1 Ocak 2024’ten itibaren Trendyolmilla, Trendyol Man, Trendyol Curve ve Trendyol Modest markalı ürünlerimize yeni uygulamamız ve yeni web sitemiz üzerinden erişebilirsiniz.

 

6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun Elektronik ticaret aracı hizmet sağlayıcının yükümlülükleri başlıklı, ikinci ek maddesi gereğince kendi markası olan trendyollmilla ve diğer kendi markalarını trendyol.com üzerinde satması, bunlara aracılık etmesi mümkün olmadığı gibi tanıtımını dahi yapamaz, yeni siteye yönlendirme de yapamaz. Bu maddenin yürürlük tarihi 01-01-2024 olması nedeniyle trendyoldaki tüm ürünler www.trendyol-milla.com sitesine taşınmıştır.

6563 sayılı kanun EK MADDE 2- (Ek:1/7/2022-7416/8 md.)
(1) Elektronik ticaret aracı hizmet sağlayıcı aşağıdaki hususlara uymakla yükümlüdür:
a) Aracılık hizmeti sunduğu elektronik ticaret pazar yerlerinde kendisinin veya
ekonomik bütünlük içinde bulunduğu kişilerin markasını taşıyan ya da marka kullanım
hakkını haiz olduğu malları satışa sunamaz veya bu malların satışına aracılık edemez. Bu malların, farklı elektronik ticaret ortamında satışa sunulması hâlinde bu ortamlar arasında erişim imkânı sunamaz ve birbirinin tanıtımını yapamaz. Bu hüküm toplam satış hasılatının yarısından fazlasını elektronik ticaret dışındaki satışlardan elde eden kişilerin markasını taşıyan veya marka kullanım hakkını haiz olduğu mallar hakkında uygulanmaz.

 

Bu yasal zorunluluk nedenleriyle 01-Ocak-2024 tarihinden itibaren Trendyolmilla, Trendyol Man, Trendyol Curve ve Trendyol Modest markalı ürünlerin satışı artık trendyolun kendi web sitesinde değil trendyol-milla.com sayfalarında satışa sunulmaya başlanmıştır.

Bu uygulamanın aslında kendi mağazasında diğer satıcıların mağazalarıyla haksız rekabet oluşturması nedeniyle yapıldığı kanaatindeyiz. Gerçekten de trendyol pazaryeri üzerinden satış yapmaya çalışan satıcıların değil, kendi özel markasının öne çıkan modeller olarak sunulmasının hukuki açıdan haksız rekabet, etik açıdan da haksızlık olduğu konusundaki şikayetlere bu şekilde son verilmiş oldu.

Milla kelimesinin ne demek olduğunu öğrenmeye çalışırken, bu sözcüğün anlamının İtalyanca ve İspanyolca’da mil anlamına geldiğini ve uzunluk birimi olduğunu da Allyz Milla başlığından öğrenmiş olduk. Bu vesileyle çok çeşitli giysi modellerinin bulunduğu Allyz online alışveriş e-ticaret sitesini de antiparantez olarak giyim sektörü ile ilgili yararlı bilgiler içeren blog kısmını da incelemenizi önemle tavsiye ederiz. Buradaki fiyatlar trendyol milla sitesinden daha ucuz ve daha kaliteli ürünler satıyorlar. Sanırım ileride AllyzMilla vs TrendyolMilla olacak gibi geliyor düşüncesindeyiz.

Sonuç olarak tendyolun kendi markasının sponsoru gibi olup, açık pazar yeri olmasına rağmen kendi ürünleriyle, bu sitede mağaza açmış kişi veya şirketlerle haksız rekabet ediyor gibi görünmesinin sonu gelmiş görünüyor. Bu tarihten itibaren herkese açık pazar yeri e-ticaret siteleri kendi ürünlerini sadece kendi markalarına ait sitelerde satabilecekler.

 

Trendyol Milla fiyatları, Trendyol Milla modelleri ve özellikleri uygun fiyatlarla PttAVM.com’da! Ürünleri hemen incele!
Trendyol Milla - PttAVM.com -


Trendyol Milla ve sevdiğin markaların yeni sezon ürünleri ve kampanyaları Trendyol'da!
Trendyol Milla Modelleri, Fiyatları - Trendyol - Trendyol.com

Trendyol Milla fiyatları, Trendyol Milla modelleri ve özellikleri en uygun fiyat fırsatlarıyla Hepsiburada'da!
Trendyol Milla - Hepsiburada -

Trendyolmilla arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
Trendyolmilla Fiyatları | En Ucuzu Akakçe - akakce.com

fiyat ve modelleri Teknosa'da! en uygun fiyat ve ürün garantisi ile Teknosa Mağazaları ve teknosa.com'da!
Trendyol Milla Fiyatları ve Modelleri -

Trendyol Milla n11.com'da. Trendyol Milla modelleri, markaları, seçenekleri, özellikleri ve en uygun fiyatları n11.com'da sizi bekliyor!
Trendyol Milla - n11.com -


Trendyol,Milla
Trendyol Millaiçin arama sonucu - Koctas.com.tr


Bugün: 08-May-2024 11:48:40
Ulusalarası saat: 08-05-24 08:48:40
Fiyat tarihi ve Günü : 19 Aralık 2023Salı
admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

WooCommerce Eklenti

Woocommerce Eklenti Fiyatları WOO olarak bilinen ve Wordpress blog yazılımının e-ticaret yeteneklerine sahip olan eklentisine…

2 ay ago

2024 Ramazan Pide

Ramazan Pide Fiyatları 2024 Fırınlarda 250 gram ramazan pidesi fiyatları İstanbul, Ankara ve Antalya'da 15…

2 ay ago

Toptan Giyim

Toptan Giyim Fiyatları ; İngilizce'de "Wholesale clothing" veya "Clothing wholesale" olarak Türkçe'ye çevirilebilen "Toptan giyim"…

4 ay ago

iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro ve Max Apple iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro max modelleri…

8 ay ago

Kadın çanta

Kadın çantaları çok geniş bir fiyat yelpazesine dağılmıştır. Bu sebeple bu net  fiyatlandırma çok zor…

9 ay ago

Crop Top

Crop Top Crop giysi nedir? Crop bir çeşit üst giyim türü olup, uzun üst giysilerin…

11 ay ago